Kizashi Club

Your Kizashi Owners Club and Forum 

Ask technical questions or post on problems/issues related to the Kizashi under this topic. Symptoms and pictures of your problem are a good idea.
NOTE: Any car related technical question can be posted here.
 #44004  by Phil
 Wed Apr 12, 2017 5:47 pm
I have a 2010 Kizashi. So, my Service Engine light came on and the cruiz control quit working. The code reader i have wont work on suzuki. So I stopped by advance and had them scan it. They said it was either a vacum leak or gas cap loose.

Does anyone have any idea if this is acurate? Or possible things to check?
Last edited by Phil on Wed Apr 12, 2017 6:03 pm, edited 1 time in total.
 #44005  by Speed_Racer
 Wed Apr 12, 2017 5:51 pm
What error code did they pull up at Advance? Tighten the gas cap, unhook the battery overnight, see if the check engine light returns the next day.
 #44007  by Phil
 Wed Apr 12, 2017 6:06 pm
Not sure which code as my son actually took it to advance. All they told him was an evap leak
 #44008  by Phil
 Wed Apr 12, 2017 6:06 pm
I ordered a new code reader thats supose to work on suzuki so i should have it in a few daus
 #44010  by Speed_Racer
 Wed Apr 12, 2017 9:50 pm
Cool, that'll help so you aren't chasing down a mystery source.
 #44011  by Woodie
 Thu Apr 13, 2017 10:41 am
90% chance it's the fuel cap loose. Strange that the cruise control stopped working.

I would not disconnect the battery, too much stuff in memory. Tighten the gas cap and drive normally. Most error codes clear after three "trips" without an error. Trip can have different meanings, usually cold start to completely warmed up.
 #44012  by Ronzuki
 Thu Apr 13, 2017 12:30 pm
Check all your fuses. Daughter's 1 year old 2016 RAV4 CEL light came on and the back-up camera stopped working at the exact same time upon starting the car recently. Blown fuse for back-up camera.
 #44014  by Phil
 Thu Apr 13, 2017 1:30 pm
Ive found that it was the gas cap. I had put gas in with engine running. And when service engine light is on it shuts off cruz control for safety. Thanks for the help guys.
 #44318  by SamirD
 Mon Jun 12, 2017 12:28 am
Phil wrote:Ive found that it was the gas cap. I had put gas in with engine running. And when service engine light is on it shuts off cruz control for safety. Thanks for the help guys.
Nice! Good to know--thank you for sharing! I've seen people fill up with the car on before and I always wondered what type of issues that might cause. 8-)
 #44331  by Woodie
 Mon Jun 12, 2017 11:40 am
I've never turned off any car to fill it up, ever in my life. Probably 1.5 million miles.